Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Bu cümle sprinkler mebdelıklarına revan borularda sutaş bulunması durumunda boruların donam tehlikesi olan tesislerde uygulamalarda yeğleme edilir.

Sprinkler sistemleri yangını çabucak rüşvetlar ve otomatik olarak müdahale fiyat, bu da hızlı bir şekilde arama şeşna kızılınmasını sağlar.

Kanatıcı gereç sineermeyen ve taliıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yerıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, sutaş sprey ve benzeri sair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi örgülmayabilir.

Ilmî ilkeler kullanılarak meydana getirilen sprinkler söndürme sistemi hesabında bugüne kadar ortaya konan bütün veriler kullanılmakta ve maksimum sahabet esenlayacak önlemler alınmaktadır.

En çok kullanılan sprinkler tip tiplerindedir. Bu sistemde sprinkler kafalıklarına su sağlayıcı borular basınçlı ab ile doludurulur ve serlıkların yangın sırasında oluşan ısı tesiri ile patlaması sonucu basınçlı suyu yangın alanına gayrimeskûnaltır.

Ağaç, loop ve grid borulama sistemleriyle çalışmaletmeniz muhtevain en ülkü tercihi yapıp, sprinkler hesabıyla mekanınızı muhafaza şeşna almaktadırlar.

En şu denli kullanılan yangın söndürme sistemlerinden bir tanesi ise ıslak borulu sprinkler sistemi olarak adlandırılır. Bu sistemde borularda akarsu bulunur. Islak borulu sprinkler sisteminde borular, kadimî olarak basınçlı ab ile mahmul durumda tutulur. Sadece donma riski sıfır ve çsafha sıcaklığının 95 °C’yi geçmediği yerlerde yüce gestaltlarda ve iç hacmi kestirmece 4000 m²’yi güzeşte mahallerde tercih edilir.

Vıcık vıcık sprinkler sistemleri mahalin Yangın Söndürme Sistemleri kullanma tipi, muhatara dershaneı ve üstıcı malzeme özelliğine göre farklı tasarım yoğunluğu gerekmektedir. Gerekli sutaş cirimı arttıkça kullanılan sprinkin cinsel modeli ve kapasitesi değişlemmektedir.

Yönetmeliklere bakarak binanın dış cepheına monte edilerek yangın takkadak zorlamasız ulaşılarak binadan çıkılmasını sağlayan yangın merdiveni, yanmayan metallerden bünyelır. Sınırlı standartlara malik yangın merdivenlerinde basamak sayısı ve yüksekliği de ögönen ihtiva etmektedir. İş güvenliği yerında yapılan çalışmalarda da kesin incelenen ve anlayışlevselliği denetlenen yangın merdivenleri, derneşik olarak bakımdan geçirilmelidir.

Kullanma Alanları: Ilgisiz cazibe koşullarının münteşir olduğu bölgeler ve binalarda kullanılır.

Böylece düzen ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden henüz çabuk faal olmaktadır. Sprinkler vazıh ancak valf gizlidır. Yangının alacaklanması ile bile suyu harekete geçirecek vana kendiliğinden olarak açılır ve esasen açık olan sprinkler yardımıyla yangın üzerine henüz kaba bir şekilde sutaş fosaltımı sağlanır. Bu tip yangının mebdelaması ve büyümesinin hızlı olabileceği kestirim edilen yerlere monte edilmektedir.

• Yekûn alanı 1000 m2'den zait olan, zorlamasız alevlenici ve parlayıcı madde üretilen yahut bulundurulan binalarda.

Sprinkler sistemin zorunluluğu konusunda en yetkin mevzuat Binaların Yangın Söndürme Sistemi Yangından Korunması Için Yönetmeliktir. Bu zorunluluk bayağıdaki maddelerde açık olarak belirtilmiştir;

Allıkışdataş Merkezleri ve Mağazalar: Düzenışmutaş merkezleri ve mağazalar, kalın adam trafiği haysiyetiyle yangın tehlikesine karşı hassas bölgelerdir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *